Home

Nieuws 234 x bekeken

'Geen Chinese lampions op Engelse feesten'

Londen – De Britse staatssecretaris voor landbouw Jim Paice heeft bezoekers van festivals, feesten en partijen opgeroepen toch vooral geen 'Chinese lampions' op te laten.

Die feestattributen worden, vaak na het feest, op grote schaal brandend opgelaten en vallen dan op flinke afstand ergens in de buurt neer. De achterblijvende ijzeren stangetjes kunnen echter een groot gevaar opleveren voor koeien of schapen op het land, aldus Paice. Regelmatig moeten boeren hun land afstruinen om de resten van de lampions op te ruimen. Ook hebben nog brandende lampionnen al enkele malen brand in strobalen en dergelijke veroorzaakt.

De bewindsman heeft de Britse horeca-organisatie gevraagd haar leden te adviseren om dergelijke lampions niet meer toe te laten en een soortgelijk verzoek gestuurd naar de organisatie van grote festivals. Eén van de grootste Britse zomerevenementen, het Glastonbury Festival, heeft de lampions inmiddels al in de ban gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.