Home

Nieuws 283 x bekeken

Ganzendraad genomineerd voor innovatieprijs

Den Haag - De ganzendraad, een alternatief voor ganzenjacht, is genomineerd voor de Wim Luijkx Innovatieprijs.

Dat meldt de Dierenbescherming. De ganzendraad is ontwikkeld door Diederik van Liere van adviesbureau CABWIM voor dierengedrag. Het apparaat bestaat uit een draad die op zonne-energie voortbeweegt over de akker. Hierdoor krijgen ganzen geen gelegenheid de jonge gewassen op de akker aan te vreten. Het alternatief, ook onderdeel van de ganzenvisie van de Dierenbescherming, kan ingezet worden om overlast van ganzen op akkers te verminderen.

De prijs is onderdeel van het Wim Luijkx Innovatiefonds, dat jaarlijks vernieuwende ideeën van boeren en tuinders beloont met een geldbedrag. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.