Home

Nieuws 194 x bekeken

Fransen willen promotie voor groente

Parijs– Het Franse tuinbouwschap Interfel wil dat de Europese Commissie niet alleen de door de Ehec-uitbraak gedupeerde telers schadevergoeding biedt maar dat Brussel ook de middelen verstrekt voor een grote promotiecampagne voor komkommers, sla en tomaten.

”Daarmee kunnen we zo snel mogelijk het vertrouwen van de consument herstellen,” aldus voorzitter Gilles Vignaud.

Volgens Vignaud is de zomer bij uitstek de tijd om zo’n campagne op gang te brengen. Daarnaast stelt ook de Interfel-voorzitter dat ’de landen die hun markten hebben willen beschermen door een totaal verbod op de invoer van Europese groente die onterechte en onjuiste maatregelen nu zo snel mogelijk in moeten trekken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.