Home

Nieuws

Fransen richten Ehec-crisiscentrum in

Parijs – De Franse regering heeft een crisiscentrum voor een eventuele epidemie van Ehec-besmettingen ingesteld.

In Frankrijk zijn tot nu toe drie gevallen bekend, alle bij mensen die eerder in Duitsland zijn geweest. Maar de overheid wil op alle eventualiteiten voorbereid zijn.

Volgens regeringswoordvoerder François Baroin geldt het ’voorzorgsbeginsel’. ’’De moeilijkheid is dat de herkomst van de bacterie nog steeds niet bekend is”, aldus Baroin. Hij wil daarom niet van een Duitse of Spaanse epidemie spreken.

In het crisiscentrum zijn voorlopig de nationale dienst voor de volksgezondheid, de nationale dienst voor concurrentiezaken en fraudebestrijding en het instituut voor de gezondheidsbewaking vertegenwoordigd. Het centrum is ook belast met de coordinatie met de autoriteiten in andere landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.