Home

Nieuws

Fransen besmet met E.coli na eten van kiemgroenten

Bordeaux - In het Franse Bordeaux werden tien mensen in het ziekenhuis opgenomen die met de E.colibacterie besmet raakten. Kiemgroenten liggen aan de oorsprong van deze voedselvergiftiging.

Twee van de getroffen patiënten zijn drager van de stam van de E.coli O104-bacterie die enkele weken geleden in Duitsland opdook en al aan 43 mensen het leven kostte. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten laten weten.

Vijf van de slachtoffers zijn nog altijd opgenomen in het ziekenhuis. De afkomst van de kiemgroenten is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat zeven van de tien personen die besmet zijn geraakt, op 8 juni in het vlakbij Bordeaux gelegen Bègles aan een feest deelnamen in een vrijetijdscentrum. Minstens zes zouden de kiemgroenten gegeten hebben. Deze kiemen waren over een soep gestrooid.

Of registreer je om te kunnen reageren.