Home

Nieuws 287 x bekeken

Franse minister van landbouw geen blij man

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno Le Maire is niet blij. Le Maire had er zijn zinnen op gezet de naar het IMF vertrokken Christine Lagarde op te volgen als minister van economische zaken.

Dat zou voor de bewindsman een behoorlijke promotie hebben betekend, want economische zaken is ook in het Franse kabinet één van de belangrijkste posten. Le Maire dacht ook te kunnen rekenen op steun van president Sarkozy, in Frankrijk de leider van de regering, die hem dat eerder deze week tijdens een bezoek aan Sarthe ook persoonlijk zou hebben meegedeeld.

Op het laatste moment moest Le Maire het echter afleggen tegen de minister voor budgetzaken François Baroin die over betere vriendjes in politieke kringen bleek te beschikken en nu een mooie promotie naar economische zaken maakt. Le Maire weigerde op zijn beurt budgetzaken voor zijn rekening te nemen ’omdat ik daar te weinig van af weet’ en blijft nu tegen wil en dank op landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.