Home

Nieuws

Franse minister: droogtehulp lijkt te mogen

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno le Maire komt na een onderhoud met Europese landbouwcommissaris Dacian Ciolos tot de conclusie dat het mogelijk is om boeren op nationale schaal hulp te bieden zonder in confliuct te komen met de Europese regels.

Ciolos maakte het op zijn beurt duidelijk dat de EU zelf op dit moment geen reden ziet om boeren droogtehulp uit de Europese kas te bieden.

Le Maire wil in eerste instantie met name de veehouders te hulp schieten. Hij heeft hen al eerder toegestaan braakliggende gronden te gebruiken om vee te laten grazen of extra voer te verbouwen. De minister denkt echter ook over financiële steunmaatregelen maar wilde daarbij eerst weten of dat op verzet zou stuiten in Brussel.

Frankrijk is in het verleden meerdere malen teruggefloten vanwege ontoelaatbare steun en moet ook nog altijd honderden miljoenen terug betalen voor dergelijke maatregelen in de tuinbouw. ’’Ik denk dat er mogelijkheden zijn om nationale steun te verlenen die passen binnen wat normaal gesproken door de EU is toegestaan”, stelt Le Maire nu.

Of registreer je om te kunnen reageren.