Home

Nieuws

Franse kippenproductie blijft op hoog peil

Parijs – In Frankrijk is in april bijna 90.000 ton aan kippen geslacht, een kleine 14 procent meer dan een jaar geleden.

Over de eerste vier maanden van dit jaar ligt de kippenproductie op 347.000 ton, een toename met 8,7 procent op jaarbasis. Dat blijkt uit een productoverzicht voor gevogelte van de agrarische infodienst Agreste. Frankrijk zag in deze periode ook kans meer kip te exporteren, vooral naar niet-EU-landen. Zo nam Saoedi-Arabië in maart 15.000 ton af, meer dan het dubbele van de 6.300 ton een jaar eerder. Aan de andere kant importeerde Frankrijk ook meer kip en daarvan gemaakte producten waarbij onder meer Groot-Brittannië, België en Brazilië meer konden leveren.

De productie van kalkoen blijft echter teruglopen. Over de eerste vier maanden komt de Franse productie hier uit op 130.000 ton, een krimp met een kleine vier procent. Als een gevolg nam de invoer van kalkoen en kalkoenproducten met bijna zes procent toe terwijl de export juist met nog eens drie procent daalde.

Of registreer je om te kunnen reageren.