Home

Nieuws 179 x bekeken

Franse boerenbond wil leger te hulp roepen

Parijs – De Franse boerenbond FNSEA wil dat de regering het leger te hulp roept bij het vervoer van veevoer van boeren die wel voldoende hebben naar veehouders die door de droogte zijn getroffen.

"Ik denk dat we net als in 1976 en 2003 technische hulpmiddelen waar het leger toch over beschikt in kunnen zetten," aldus voorzitter Xavier Beulin.

Hij heeft inmiddels een onderhoud aangevraagd met minister van defensie Longuet om zijn ideeën te bespreken. Het spoorbedrijf SNCF heeft daarnaast aangekondigd binnenkort een aantal goederentreinen voor extra graantransporten beschikbaar te hebben. Die zijn volgens de boerenbond echter vooral geschikt voor de lange afstand. Bovendien zou het spoorbedrijf dan, in ieder geval tijdelijk, een aantal landelijke goederenstations die al tijden zijn gesloten weer in gebruik moeten stellen om het voer zo dicht mogelijk bij de boeren te kunnen brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.