Home

Nieuws 315 x bekeken

Frans E.coli-bedrijf in betalingsnood

Chaumont – Het Franse vleesbedrijf SEB dat de diepvrieshamburgers heeft geleverd die ten grondslag lagen aan een recente uitbraak van E.coli onder kinderen heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Het bedrijf, dat aan 140 mensen werk biedt, heeft deze week de productie stilgelegd.

SEB leverde de hamburgers onder het merk Steak County aan de Franse tak van Lidl. Door het eten van het vlees zijn acht kinderen in het ziekenhuis beland. Drie kinderen liggen nog steeds in het ziekenhuis, waarvan er een in een coma verkeert. Volgens directeur Guy Lamorlette van SEB zijn de verkopen door de problemen en alle publiciteit daar om heen ingestort waardoor ook de kasstroom is opgedroogd. Een Franse rechtbank kan een bedrijf in dat geval voor zes maanden onder juridisch toezicht plaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.