Home

Nieuws 187 x bekeken 2 reacties

Frans E-coli spoor leidt naar België

Lille – Het vlees dat is verwerkt in diepvrieshamburgers die in Noord-Frankrijk als vermeende bron voor een E-coli uitbraak worden aangemerkt, is afkomstig uit België.

Volgens de Voedsel en Waren Autoriteit is er geen relatie tussen de in Frankrijk gevonden besmetting en uit Nederland afkomstig vlees.

De besmette partij rundvlees was afkomstig uit België en is en België zelf en in Frankrijk verwerkt, meldt de Europese Commissie op basis van gegevens van de Belgische overheid.

De fabrikant van de hamburgers, die onder het merk Steaks Country worden verkocht bij Lidl, had eerder laten weten dat Nederland ook leverancier van de hamburgers zou zijn.

De regionale dienst voor de volksgezondheid in Noord-Frankrijk benadrukt echter dat nog niet onomstotelijk vaststaat dat de E-coli uitbraak, waardoor in ieder geval zes jonge kinderen in het ziekenhuis zijn beland, inderdaad door de genoemde hamburgers wordt veroorzaakt. Van de gewraakte partij hamburgers is inmiddels wel bekend dat er zo’n tienduizend pakken van tien stuks zijn verkocht, alle in vestigingen van Lidl in Lille en omgeving. De Franse autoriteiten blijven benadrukken dat er geen verband bestaat met de dodelijke Ehec-epidemie in Duitsland.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.