Home

Nieuws 181 x bekeken

Eurocommissaris: Ehec-bacterie is Duits probleem

Brussel – De ziekmakende Ehec-bacterie is een Duits probleem. Dat zegt Eurocommissaris John Dalli (Gezondheid en consumentenbescherming) in een verklaring.

Dalli benadrukt dat de epidemie tot nu toe beperkt blijft tot een gebied in de omgeving van Hamburg. Hij zegt ook dat het lijkt dat de epidemie op haar retour is. Dat is in tegenspraak met mededelingen van de Duitse Robert Koch Institut, die zegt dat er ”geen bewijs is dat het aantal gevallen afneemt.”

De epidemie heeft inmiddels slachtoffers in tien verschillende landen. Behalve Duitsland (meer dan duizend ziektegevallen) gaat het om Nederland, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Staten.

John Dalli zegt dat de Europese lidstaten hard moeten samenwerken om de bron van de infectie te vinden, nu de aanvankelijke verdenking van Spaanse komkommers onterecht is gebleken.

Over de financiële gevolgen van de crisis voor de tuinders zegt hij dat het nu zaak is vooral stil te staan bij de eerste slachtoffers van deze crisis: de zieke burgers in Duitsland en hun nabestaanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.