Home

Nieuws 255 x bekeken

Eretitel kan De Heus helpen bij expansie

Ede – Familiebedrijf De Heus mag voortaan de onderscheiding ’Koninklijke’ dragen, als enige Nederlandse veevoerfabrikant. Het ziet deze onderscheiding vooral als eretitel, maar hoopt er ook van te profiteren bij de verdere groei.

Dit zegt een woordvoerder. Een bedrijf moet minstens honderd jaar hebben bestaan om deze titel te krijgen en van onbesproken naam zijn. Daarmee zegt de onderscheiding iets over de reputatie en de betrouwbaarheid van een bedrijf. Dat kan in de praktijk dus behulpzaam zijn. Momenteel zijn er zo’n 550 Koninklijke ondernemingen en instellingen, waarvan slechts zo’n 150 bedrijven. Het predicaat is door burgemeester Cees van der Knaap van Ede overhandigd.

Mengvoerbedrijf De Heus werd in 1911 opgericht als eenmanszaak in Barneveld. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw groeide het bedrijf op basis van autonome groei uit tot één van de grootste familiebedrijven in de Nederlandse mengvoederindustrie. In de jaren ’90 speelde De Heus een leidende rol in de consoliderende markt.

In de jaren na 2000 heeft De Heus haar expansie met name internationaal vorm gegeven. Na honderd jaar produceert De Heus Voeders meer dan 3 miljoen ton diervoeders, waarvan 1,92 miljoen ton in Nederland.

Acht van de dertig productielocaties staan in Nederland. Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 45 landen, waaronder Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Zuid-Afrika en Vietnam. Ook is De Heus actief op de Chinese markt, via een alliantie met Wellhope Agri-Tech Co. Is is het actief op vele buitenlandse markten met de export van voerconcentraten.

Of registreer je om te kunnen reageren.