Home

Nieuws 177 x bekeken

Efsa en lidstaten: Duitsland moet onderzoek richten op handelsketen

Luxemburg – De Europese lidstaten en de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa hebben er bij Duitsland op aangedrongen het onderzoek naar de Ehec-epidemie meer te richten op de distributiekanalen.

Duitsland heeft ongeveer 2.000 etenswaren (vooral komkommers, tomaten en salades) getest op de aanwezigheid van Ehec. Bij het onderzoek is geen verband gelegd tussen de plaatsen waar de uitbraak is vastgesteld en de plaats waar de monsters zijn genomen.

De aanbeveling van de lidstaten aan Duitsland, om zich meer te richten op het handelskanaal, is opgevolgd. Het heeft geleid tot de verdachtverklaring van het Duitse bedrijf in Bienenbüttel, dat verschillende kiemgroenten produceert.

Het Europese centrum voor ziekteprventie ECDC wisselt gegevens uit met de Amerikaanse zusterorganisatie CDC, omdat er overeenkomsten zijn tussen de uitbraak in Duitsland en een eerdere uitbraak in Georgia (VS).

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.