Home

Nieuws

Eerste lading verantwoorde soja ingekocht

Rotterdam - Nederlandse afnemers hebben woensdag officieel de eerste 85000 ton gecertificeerde duurzame soja afgenomen. De soja is in Brazilië geteeld volgens de principes van de ronde tafel voor verantwoorde soja.

Bij de ronde tafel zijn bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties betrokken. De afnemers in Nederland zijn verenigd in het Initiatief Duurzame Soja, met ondermeer zuivelonderneming FrieslandCampina, vleesbedrijf Vion, Gebroeders van Beek Group, 2sisters Storteboom, de diervoerindustrie (Nevedi) en supermarktketen Ahold.

Tegen de feestelijke aankoop is door verschllende groeperingen geprotesteerd. De actiegroep Aseed deelde aan de ingang van de feestlokatie persberichten uit, waarin het 'duurzame soja'-etiket misleidend wordt genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.