Home

Nieuws 227 x bekeken

EIB leent 400 miljoen euro aan Nederlandse banken voor MKB

Luxemburg – De Europese Investeringsbank (EIB), stelt 400 miljoen euro ter beschikking voor investeringen door kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Het gaat onder meer om bedrijven in de voedingssector en landbouw. Dit heeft de organisatie bekend gemaakt.

Het geld wordt beschikbaar gesteld via Rabobank, ABN Amro en Friesland Bank. De eerste twee ontvangen een kredietpakket van elk 150 miljoen euro, Friesland Bank tekende al voor 100 miljoen.

Nederlandse bedrijven kunnen profiteren van het kredietpakket via een lagere rente of goedkopere contanten. De ondersteunende kredieten van de Europese Investeringsbank kunnen 100 procent van de investeringenkosten van een individuele onderneming financieren, tot een maximum van 12,5 miljoen euro per project. Van dit geld kan een belangrijk deel worden gebruikt voor de bouw van stallen en kassen.

In de afgelopen 5 jaar heeft de Europese Investeringsbank 6,5 miljard euro voor projecten in Nederland ter beschikking gesteld. Hierbij ging het om leningen voor vervoer, energie, water, gezondheidszorg, onderwijs en het MKB.

Of registreer je om te kunnen reageren.