Home

Nieuws

Duitsland en China intensiveren samenwerking bij voedselveiligheid

Berlijn - Duitsland en China intensiveren de samenwerking op het gebied van de voedselveiligheids- en kwaliteitsbewaking.

Dat zegt landbouwstaatssecretaris Gerd Müller na overleg met de Chinese minister Shuping Tshi. Deze minister, verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking, inspectie en quarantaine van de volksrepubliek, maakte deel uit van de delegatie die gisteren en vandaag op regeringsbezoek is in Berlijn voor bilaterale consultaties. Volgens Müller gaat het bij de samenwerking om uitwisseling van informatie over de controle in de hele voedselketen. Weliswaar is de samenwerking al nauw, maar naar de visie van Müller kan het nog nauwer.

Een concreet voorbeeld is dat nu ook veterinaire certificaten electronisch zullen worden uitgewisseld. Dat maakt de handel tussen de twee landen flink eenvoudiger, gelooft de staatssecretaris. Hoofdrolspelers zijn de twee ’grote’ voedselveiligheidsinstanties in de Bondsrepubliek, het Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) en het Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR).

Of registreer je om te kunnen reageren.