Home

Nieuws

Duitse vrees voor verslechtering Ehec-regeling

Bonn – De Duitse organisatie voor groente en fruittelers BOG (Bundesausschuss Obst und Gemüse) vreest dat de opkoopregeling naar aanleiding van de Ehec-crisis verslechtert als de beoogde 210 miljoen euro is ingetekend.

Volgens BOG moet vastgehouden worden aan de maximum-vergoedingshoogte van 50 procent van de marktwaarde, ook na het overschrijden van het fonds. Voor tomaten ligt dat op 33,2 cent per kilo, voor komkommer betekent dat een opbrengst van 24 cent per kilo. Mocht de opkoopregeling onvoldoende blijken (de regeling loopt tot 30 juni) dan is een uitbreiding van het fonds nodig, stelt de BOG. De Duitse organisatie pleit verder voor een uitbreiding van de regeling voor producten als rucola en veldsla.

Of registreer je om te kunnen reageren.