Home

Nieuws 182 x bekeken

Duitse trekkermarkt haakt naar records van 2008

Marktoberdorf – De Duitse trekkermarkt draait uitgaande van de gang van zaken in de eerste vier maanden van dit jaar sterk. In totaal werden volgens door fabrikant Fendt bekendgemaakte cijfers 8.751 nieuwe tractoren geregistreerd door de overheid.

Dat is een groei van 36 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Fendt zelf voorziet voor het lopende jaar als geheel een groei van de eigen afzet met 15 tot 20 procent naar rond gerekend 15.000 trekkers in Duitsland en daarbuiten. ”Al met al hopen we weer aan te kunnen knopen bij de recordcijfers van 2008,” zegt Fendt-topman Peter Josef Paffen. Het grootste probleem is op dit moment in feite een luxe probleem, namelijk dat de toeleveranciers de vraag naar onderdelen niet kunnen bijhouden. Fendt breidt los daarvan zijn productiecapaciteit uit naar 20.000 trekkers per jaar. Met het oog daarop wordt dit jaar voor 172 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van faciliteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.