Home

Nieuws 265 x bekeken

Duitse ministers en instanties ’best wel tevreden eigenlijk’ met Ehec-crisismanagement

Berlijn – ”Het Ehec-crisismanagement in Duitsland fungeerde tot dusver naar behoren.” Dat is de conclusie van het vandaag gehouden topoverleg over de affaire in Duitsland met landbouwminister Ilse Aigner, volksgezondheidsminister Daniel Bahr en de verantwoordelijke instanties van de landelijke overheid en die van de afzonderlijke deelstaten.

Bewindsman Bahr: ”De samenwerking heeft vanaf het begin gefunctioneerd.” Hij wees daarom de door de politiek geuite eisen om een centrale crisisstaf in het leven te roepen af. ”Voor discussies over de structuur is het niet het juiste tijdstip.”

De Ehec-epidemie vergde tot dusver 25 mensenlevens en is nog steeds niet uitgewoed, hoewel het tempo waarmee het aantal besmettingen groeit volgens Bahr aan het afnemen is.

De oppositie in de Bondsdag blijft ontevreden met de aanpak. De SPD bekritiseert dat deze eerste topontmoeting pas vijf weken na het begin van de uitbraak werd belegd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.