Home

Nieuws

Duitse darmbacterie resistent tegen antibiotica

Stockholm - De Duitse darmbacterie Ehec O104 heeft als eigenschap dat hij resistent is tegen bepaalde antibiotica. Dat blijkt uit de typering, die het Europese centrum voor ziektepreventie (ECDC) bekend heeft gemaakt.

De bacterie produceert de zogenoemde Extended Spectrum Beta-Lactamase (ESBL), een enzym dat de werking van antibiotica ongedaan maakt. Daarnaast is de stam waarschijnlijk resistent voor de antibiotica co-trimoxazol en tetracycline.

Hoe relevant de antibioticaresistentie is bij de ziektebehandeling is onduidelijk. Zowel het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) als het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole (CDC) melden dat de behandeling van dit type E.coli niet met antibiotica moet geschieden, omdat daarmee de symptomen kunnen worden verergerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.