Home

Nieuws 1 reactie

Dinsdag extra EU-beraad over noodfonds

Brussel - De EU-bewindslieden van Landbouw komen dinsdag in Luxemburg bijeen voor een extra beraad over de crisis in de groentesector.

Dat is zondag bekendgemaakt. De groentetelers zijn de dupe van de Ehec-besmetting, waardoor ze hun producten niet meer kwijtraken. De bewindslieden zullen in Luxemburg spreken over een Europees noodfonds voor de getroffen boeren. Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw zei zaterdag te verwachten dat er "een paar honderd miljoen" voor dit noodfonds beschikbaar zal komen. Ook andere EU-landen hebben de afgelopen dagen op een noodfonds aangedrongen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hallo Bleker, regel ook mee een noodfonds voor de scharreleisector wij waren en zijn de dupe van de dioxineaffaire in Duitsland, waar wij als sector ook niks aan konden doen is dit dan wel een bedrijfsrisico!!!!!!!!!

    En bedankt voormannen van de pluimveesector voor het geweldige werk dat jullie er van maken om er iets aan te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.