Home

Nieuws

Dijkinspectie blijft handwerk

Delft - Met het blote oog en op de grond dijken inspecteren werkt beter dan met behulp van video- en infraroodopnamen vanuit een onbemand vliegtuigje. Tot die conclusie is het hoogheemraadschap Delfland gekomen, na een proef met de dijkvluchten eind mei. De beelden leverden verder geen nieuwe informatie op.

De beelden die het vliegtuigje maakte zijn naast de resultaten van visuele inspecties gelegd. Daaruit bleek dat scheuren die inspecteurs hadden gezien, op beeld nauwelijks zichtbaar waren. Met infrarood werden overigens natte plekken in de veenkades wel herkend. Delfland, die voor de proef samenwerkte met de landmacht, zei te blijven zoeken naar nieuwe manieren om de dijkinspecties effectiever en efficiënter uit te voeren.

Ondanks de regen van de afgelopen tijd, is er nog niet voldoende gevallen om de droogteproblemen met de veenkaden op te lossen. Delfland blijft daarom de kaden regelmatig inspecteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.