Home

Nieuws 171 x bekeken

Dijkdoorbraak zet in VS circa 220.000 hectare onder water

Bellevue – Een dijkdoorbraak langs de Missouri-rivier heeft zaterdag zo’n 220.000 hectare in de staten Iowa, Nebraska en Missouri doen overstromen.Ook de staat South Dakota is geraakt al zijn hiervoor nog geen cijfers beschikbaar. Het Amerikaanse ministerie van landbouw, de USDA, zegt in een verklaring dat de schade voor de meeste boeren gedekt is door een federale gewasverzekering.

Ook verschillende plaatsen en de compound van de kerncentrale in Fort Calhoun staan onder water. De dijk brak door nadat ernstige regenval het waterniveau in de Missouri Rivier tot historische hoogte bracht. Er wordt nog meer regen en ook zwaar onweer verwacht en rond een aantal plaatsen en belangrijke wegen worden nooddijken geplaatst.

De regering zet de National Guard, het Korps Mariniers en de luchtmacht in. De National Guard bestaat uit vrijwillige deeltijdsoldaten. Volgens de overheid is de kerncentrale in orde en kan deze zelfs een nog veel hoger waterniveau weerstaan.

Bekijk hier een filmpje over de overstromingen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.