Home

Nieuws 226 x bekeken

'Dierenleed rituele slacht geen klare zaak'

Amsterdam - De leden van de PvdA hebben goed begrepen dat dierenleed bij ritueel slachten nog geen uitgemaakte zaak is.

Dat zei voorzitter Ronnie Eisenmann van de Joodse Gemeente Amsterdam zondag in reactie op de uitkomsten van een PvdA-ledenraad. De leden riepen de Tweede Kamerfractie op het PvdD-wetsvoorstel om onverdoofd slachten te verbieden, te verwerpen.

"Wij willen dat er nu eens goed onderzoek wordt gedaan naar de omstandigheden van het slachten in het algemeen'', aldus Eisenmann.

De Joodse Gemeente Amsterdam en het overkoepelende orgaan Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap stelden zondag een gezamenlijk convenant van voor- en tegenstanders van rituale slacht voor. Dit weekeinde is een concept ontwikkeld waarin afspraken staan over structurele verbeteringen voor het dierenwelzijn en een onderzoek naar slachtpraktijken. Volgens Eisenmann heeft het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) al ingestemd. Daarnaast willen de organisaties dat dierenartsen, slachthuizen en de overheid zich aansluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.