Home

Nieuws 207 x bekeken

Dierenbescherming komt met eigen ganzenplan

Den Haag - De Dierenbescherming heeft een eigen plan gelanceerd voor de aanpak van de zomerganzen.

Het zet in op integraal gebruik van alle alternatieven voor afschot, zoals het gebruik van weer- en verjaagsystemen en honden en het telen van gewassen die ganzen niet eten. Verder zouden kuikenrasters de jonge dieren weg moeten houden van kwetsbare landbouwpercelen.

Een andere maatregel is het aantrekkelijk maken van percelen waar ganzen wel welkom zijn. De Dierenbescherming stelt voor om hier witte klaver in te zaaien. Volgens de organisatie hebben ganzen leervermogen, en leren ze waar ze wel en niet welkom zijn.

De Dierenbescherming spreekt van een maatschappelijk verantwoord en diervriendelijk plan. Het plan dat zeven organisaties, de G-7, eerder lanceerden, werkt volgens de Dierenbescherming niet. Dat voorziet in het doden van rond honderdduizend dieren.

De Dierenbescherming is ook fel gekant tegen promotie voor consumptie van wilde ganzen. Het plan van de G-7 voorziet daarin. De organisatie bepleit in plaats daarvan het stoppen met bejaging van de vos.

Of registreer je om te kunnen reageren.