Home

Nieuws 211 x bekeken 1 reactie

Dierenactivisten bieden Kamer petitie aan

Den Haag - De afdeling Benelux van de World Society for the Protection of Animals (WSPA) heeft 37.000 handtekeningen verzameld voor een petitie waarin om een verbod op onverdoofd ritueel slachten wordt gevraagd.

De dierenactivisten bieden de petitie dinsdag aan aan de Tweede Kamer, liet de WSPA maandag weten. Het parlement debatteert woensdag over een wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren om ritueel slachten te verbieden. Religieuze moslims en joden zijn fel tegen.

De WSPA heeft speciaal voor de actie de website www.stoponverdoofdslachten.nl geopend. In een week tijd tekenden 37.000 mensen de petitie online. "Aan de politiek is dit een duidelijke boodschap: we moeten dieren bij het slachten onnodig lijden besparen en verdoving is daarom essentieel'', aldus de organisatie.

Of er een Kamermeerderheid is voor het wetsvoorstel is onzeker geworden. Tijdens een politieke ledenraad van de PvdA afgelopen weekeinde in Utrecht werd een motie aangenomen die de Kamerfractie oproept om het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren "zonder voorbehoud'' te verwerpen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik heb geprobeerd om voor onverdoofd slachten te stemmen op deze site. Deze optie was er jammer genoeg niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.