Home

Nieuws 154 x bekeken

DBV eens met Brusselse voorstellen voor begroting

Berlijn - Het Deutsche Bauernverband (DBV) is tevreden over de nieuwe begrotingsplannen voor de periode tot 2020 van de Europese Commissie.”Een solide en realistische basis voor het gemeenschappelijke landbouwbeleid”, oordelen de Duitsers.

Toch maakt de DBV ook wel kritische kanttekeningen. Onder meer de voorstellen voor een algemene vergroening van de eerste zuil van het beleid, dat wil zeggen de directe betalingen aan de boeren, kunnen de goedkeuring van de federatie niet wegdragen. ”Tegen de achtergrond van de door de Duitse boeren al op grote schaal gesteunde landbouwmilieumaatregelen, de tweede beleidszuil, moet zeer nauwkeurig worden nagegaan, of dit voorstel echt naar het doel leidt en niet tot nieuwe concurrentievervalsing voor ons in de Bondsrepubliek.”

Het Bauernverband noemt het voorts ’totaal onbegrijpelijk’ waarom de Europese Commissie wederom mikt op een plafond op de directe toeslagen. ”Juist in Duitsland is dat niet logisch. Een gelijkmatige areaalcompensatie voor de hoogste standaards op het gebied van de bescherming van consument, dier, natuur en milieu is onontbeerlijk,” zo wijst het DBV deze voorzet uit Brussel van de hand.

Of registreer je om te kunnen reageren.