Home

Nieuws 227 x bekeken

D66 stelt vragen aan Europese Commissie over ontpoldering

Brussel – Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy (D66) gaat de Europese Commissie vragen of het alternatief voor ontpoldering van de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder wel in lijn is met Europese regels.

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil als natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde twee andere, kleinere, polders ontpolderen en buitendijkse natuur aanleggen, om hiermee de Hedwigepolder te behouden.

Volgens Gerbrandy zorgt het alternatief zelfs in het meest gunstige geval niet voor dezelfde natuurcompensatie als de Hedwigepolder. Hij vreest dat dit leidt tot problemen met de Europese Commissie. Ook België reageert negatief op het plan.

”Met de nu al jaren durende onzekerheid schiet niemand iets op. D66 twijfelt sterk aan de gekozen oplossing. Bleker haalt een goocheltruc uit door een gebied nu twee keer als natuurcompensatie mee te rekenen. Het kabinet schuift het probleem voor zich uit en dit plan kan Nederland onnodig veel geld gaan kosten”, aldus Gerbrandy.

Of registreer je om te kunnen reageren.