Home

Nieuws

Contracten in Franse veevoer-wereld

Parijs – De Franse veevoer-wereld gaat vanaf 1 juli werken met vaste afspraken tussen de verbouwers van graan en andere voedergewassen, de voerfabrikanten en de veehouders als hun afnemers. Dat wordt mogelijk gemaakt door sectorafspraken die door zestien organisaties zijn ondertekend.

Volgens de boerenbond FNSEA, één van de betrokken organisaties, moet in eerste instantie al een kwart van het volume aan veevoer op deze manier geleverd worden. Doel is vooral de prijsfluctuaties en daardoor onzekerheid voor de veehouders tegen te gaan. De FNSEA preciseert dat het gaat om twee soorten contracten: één tussen de verbouwer van het voedergewas en de voerfabrikant, het andere tussen die fabrikant en de veehouders. De contractualisering past in het kader van de invoering van soortgelijke afspraken voor de melkveehouderij en de tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.