Home

Nieuws 172 x bekeken

Commissie reserveert 150 miljoen voor tuinders

Brussel – De Europese Commissie wil zo’n 150 miljoen euro uittrekken om de door Ehec gedupeerde groentetelers te compenseren.

Dat heeft eurocommissaris Dacian Ciolos vandaag gezegd. Het precieze bedrag hangt af van de schattingen van de verliezen, die nog door de verschillende lidstaten moeten worden uitgevoerd. Dit bedrag komt bij lange niet in de buurt bij de schade die tuinders als gevolg van de bacterie hebben geleden.

LTO-voorzitter Albert Jan Maat is dan ook teleurgesteld. “Als je alleen al kijkt naar de schade die in de eerste week is geleden, heb je al meer te pakken dan die 150 miljoen euro”, zegt hij tegen Radio 1. “Bovendien zou de Europese Commissie moeten beginnen met het herstellen van het vertrouwen in de sector; hoe sneller je dat doet, des te eerder de markt weer gaat functioneren."

Dinsdag vergaderden de landbouwministers van Ciolos over de aanpak van Ehec en compenserende maatregelen voor getroffen tuinders. Later wordt meer bekend over de uitkomst daarvan.

Of registreer je om te kunnen reageren.