Home

Nieuws 187 x bekeken 1 reactie

Cohen: emoties spelen rol bij ons besluit

Utrecht - PvdA-leider Job Cohen stelt dat emoties in het debat rond het verbod op onverdoofd ritueel slachten "diep gevoeld'' worden en dat ze ook een rol spelen bij de uiteindelijke afweging in de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

"Emoties zijn hier ook argumenten'', zei Cohen zondag na afloop van een ledenraad die de fractie opriep het wetsvoorstel voor een verbod op ritueel slachten te verwerpen.

Hij gaf aan dat het standpunt van de PvdA - tot nog toe voor een verbod op ritueel slachten - nog niet definitief is. "Dinsdag bepalen wij onze inzet." Cohen gaf aan dat er de komende dagen nog gezocht zal worden naar een voor alle partijen aanvaardbaar compromis. Veel moslims en Joden in de PvdA-achterban zijn fel tegen het verbod dat is voorgesteld door de Partij voor de Dieren.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam heeft zondag tijdens een ledenraad van zijn partij geen nieuwe argumenten gehoord tegen een verbod op ritueel slachten. "Het zou raar zijn als we na al die maanden debat nu nog iets werkelijk nieuws zouden horen.'' De ledenraad van de PvdA riep de fractie zondag met een meerderheid van 57 procent op het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten te verwerpen. "Dit laat zien dat de ledenraad net zo verdeeld is als onze partij en de rest van de samenleving.''

Van Dam stelde dat de fractie tijdens haar vergadering dinsdag alle argumenten voor en tegen zal meewegen. Hij voelt niet voor een uitstel van het debat of de stemming. "De Kamer moet dit nu onderhand wel afronden.'' Van Dam wil de komende dagen nog proberen om alle verschillende belangen dichterbij elkaar te brengen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het wordt tijd dat de gelovigen zich is goed gaan bezinnen!
    Van welk geloof dan ook mag je verwachten dat er eerlijkheid en goedheid gepredikt wordt. Maar het blijkt dat er velen anders over denken. Je gaat toch niet over lijken, maar waar je kunt moet je toch je hart laten spreken. Als we de opspraak tegen megastallen zien, wat toch zeker voor de dieren een zeer goed welzijn is, hoe kun je dieren dan voor het geloof, dieren zo doden zonder verdoven! Waar zijn de mensen toch mee bezig?

Of registreer je om te kunnen reageren.