Home

Nieuws 161 x bekeken

China getroffen door zware overstromingen

Lanxi - De Chinese provincie Zhejiang is getroffen door ernstige overstromingen. Meer dan 430.000 hectare landbouwgrond staat onder water.

De provincie in het oosten van China wordt al weken geteisterd door zware regen. De regen volgde op hevige droogte. De overstromingen raken 5,7 miljoen mensen en hebben al minstens aan honderd mensen het leven gekost. Chinezen vrezen een forse stijging van de voedselprijzen omdat een groot deel van de oogst is vernietigd.

Meteorologen voorspellen dat de regen de komende dagen nog niet zal afnemen. Wel trekken de buien wat meer naar het westen en het noorden. In het uiterste noorden van China zou wat regen wel welkom zijn, want daar is het al maandenlang droog.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.