Home

Nieuws 190 x bekeken

CBL vraagt plaats in Topteam Agrofood

De Nederlandse supermarktbranche wil via de boeren en tuinders alsnog betrokken worden bij het topsectorenbeleid van het kabinet. Voorzitter Dick Boer deed vanmiddag een beroep op het topteam Agrofood en het ministerie van EL&I om de retail bij het vervolgtraject te betrekken.

Boer deed zijn oproep week op de jaarvergadering van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in Scheveningen. De topman van Ahold hekelde het feit dat de retail niet een van de negen door het kabinet benoemde topsectoren is. “Ik ga ervan uit dat ook de retail haar rol kan spelen bij het verder invullen en uitvoeren van het topsectorenbeleid. Supermarkten, food service, horeca, catering en andere verkoopkanalen zijn een onlosmakelijk onderdeel van de voedselketen.

Dat supermarkten meepraten binnen het Topteam Agro Food is volgens Boer niet meer dan logisch. “De retail levert immers binnen het Agro-Food complex de hoogste bijdrage aan toegevoegde waarde. Ketenomkering -van aanbodgericht naar vraaggestuurd- en de vrije markt dienen actief te worden uitgedragen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.