Home

Nieuws 171 x bekeken

Burgerinitiatief: LTO moet megastallenprobleem niet bagatelliseren

Boekel – LTO-Nederland moet de problemen door megastallen niet bagatelliseren.

Dat zegt Jeanne Stoks van het burgerinitiatief Megastallen Nee. Stoks vindt dat LTO Nederland te snel uit het onderzoek naar de gezondheidseffecten van de intensieve veehouderij constateert dat er geen belemmeringen meer zijn voor de bouw van stallen. ”Iedereen kan in het rapport zijn eigen argumenten voor of tegen megastallen vinden”, stelt Stoks.

”Er is echter meer dan gezondheid. Je hebt ook te maken met verkeer, de aan- en afvoer van dieren en van mest. En dan heb ik het nog niet over de aanblik van de stallen. Dit is een onderwerp waar je samen uit moet komen. Je kunt constateren dat de gezondheidsproblematiek rond intensieve veehouderijbedrijven niet ernstiger is dan rond de reguliere veehouderij. Maar als je last hebt van de intensieve veehouderij, maakt het niet uit of het gaat om een megastal of niet. Je moet je afvragen of je de intensieve veehouderij nog verder wilt uitbreiden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.