Home

Nieuws

Brussel wil compensatie voor groentetelers

Brussel - De Europese Commissie zal dinsdag tijdens een overleg met de EU-ministers van Landbouw met voorstellen komen om groentetelers te compenseren voor de inzakkende markt na de Ehec-uitbraak.

Een woordvoerder heeft dat maandag gezegd. De EU-landbouwministers komen in Luxemburg bijeen voor een extra beraad naar aanleiding van de Ehec-crisis. Staatssecretaris Henk Bleker is voorstander van een noodfonds voor de gedupeerde boeren. Ook andere lidstaten hebben daarop aangedrongen.

De Europese Commissie hoopt Rusland er snel toe te bewegen zijn importverbod op Europese verse groente op te heffen, aldus een woordvoerster in Brussel. Die maatregel werd vorige week ingesteld als gevolg van de Ehec-besmetting. Later deze week is er in Nizjni Novgorod een topontmoeting tussen de EU en Rusland over het Russisch lidmaatschap van de wereldhandelsorganisatie WTO.

Of registreer je om te kunnen reageren.