Home

Nieuws

Britse slachtcijfers over breed front omhoog

Londen – De Britse slachtcijfers zijn afgelopen maand voor zowel runderen en varkens als schapen hoger uitgekomen dan een jaar geleden.

Bij runderen en schapen kwam de toename uit op 4 procent, bij varkens op 3 procent. Door het zwaardere karkasgewicht nam de productie van rundvlees toe met 7 procent vergeleken bij vorig jaar mei.

Dat blijkt uit het maandelijks overzicht van het plattelandsministerie Defra. Het aantal geslachte runderen kwam uit op 170.000. Het gemiddeld geslacht gewicht lag bij vaarzen op bijna 320 kilo, bij stieren op 368 kilo en bij jongere stieren op 344 kilo.

Bij varkens komt de slacht over mei uit op 718.000 dieren. Dat is gemiddeld 179.000 per week, het laagste sinds december vorig jaar. Het gemiddeld geslacht gewicht was met 77,6 kilo vrijwel even hoog als in de voorafgaande maand maar flink onder het gewicht in maart. De productie van varkensvlees kwam met 59.000 ton op jaarbasis wel drie procent hoger uit.

Aan schapen en lammeren werden afgelopen maand 727.000 dieren geslacht. Dat aantal is hoger dan vorig jaar maar nog altijd minder dan in de twee jaren daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.