Home

Nieuws 460 x bekeken 3 reacties

'Boeren moeten kuilsappen opvangen en opslaan'

Den Haag – Boeren moeten de sappen die uit kuilgras stromen opvangen en opslaan om ze vervolgens over het land uit te rijden. Dat blijkt uit het voorstel voor de nieuwe milieuregelgeving, opgenomen in het activiteitenbesluit.

VVD-kamerlid Janneke Snijder is fel tegen dit voorstel. ”In Nederland hebben veel melkveehouders de kuilen heel goed voor elkaar met kuilplaten en betonnen afscheiding. Als ze nu ook nog moeten investeren in een opslag voor de sappen die uit de kuil lopen leidt dit tot een enorme kostenpost”, aldus Snijder.

Staatssecretaris Joop Atsma van milieu zegt dat deze regel voortkomt uit Europese regelgeving, waarin staat dat puntlozingen voorkomen moeten worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Laat Joop eerst maar het riool in orde maken met al die overloop punten en daarmee puntlozingen

 • no-profile-image

  Europese regelgeving, Hebben ze dan werkelijk niets anders
  te doen daar in brussel. Is dat wat ze bedoelde toen ze ons uitlegde hoeveel voordeel een Europa ons ging opleveren. . geen grens controles enz. De werkelijkheid is dat er nu op het erf al een grens word getrokken. Om over betere inkomsten maar te zwijgen. Boeren verdwijnen als sneeuw voor de zon ,

 • no-profile-image

  Europese regelgeving, Hebben ze dan werkelijk niets anders
  te doen daar in brussel. Is dat wat ze bedoelde toen ze ons uitlegde hoeveel voordeel een Europa ons ging opleveren. . geen grens controles enz. De werkelijkheid is dat er nu op het erf al een grens word getrokken. Om over betere inkomsten maar te zwijgen. Boeren verdwijnen als sneeuw voor de zon ,

Of registreer je om te kunnen reageren.