Home

Nieuws 148 x bekeken

Bleker woensdag naar Rusland voor Ehec-overleg

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker gaat woensdag naar Rusland voor overleg over Ehec. Dat heeft hij laten weten tijdens het crisisoverleg maandagmiddag.

Hij heeft een gesprek aangevraagd met zijn Russische ambtsgenoot Elena Skrynnik. Bleker wil overleg over de importstop die Rusland afkondigde over Europese groente. Begin dit jaar kwam Bleker met haar overeen om bij handelsbelemmeringen gesprekken op te starten. Complicerende factor is dat het importverbod niet van het Russische ministerie van landbouw komt.

Handelskoepel Frugi Venta noemt het herstel van de export de allergrootste prioriteit op dit moment. ”De schadevergoedingsregeling is in gang gezet, maar het snelst moet nu werk gemaakt worden van herstel van de exportstroom”, laat de handelskoepel weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.