Home

Nieuws 2 reacties

Bleker wil in gesprek over handelsverhoudingen in productieketen

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) is bereid het initiatief te nemen in het overleg tussen marktpartijen om te komen tot een gedragscode rond inkoopmacht.

Dat zegt hij in reactie op een motie van PVV-kamerlid Richard de Mos en CDA-kamerlid Ger Koopmans. De Kamerleden vragen in de motie de regering een leidende rol te nemen in het overleg tussen marktpartijen om tot een gedragscode te komen en hiervoor een mediator in te stellen tussen alle sectoren.

De gedragscode moet leiden tot een eerlijkere machtspositie tussen verschillende schakels in de productieketen. Door grote verschillen in omvang tussen bijvoorbeeld individuele boeren en afnemers lopen de marges die ondernemers behalen in de verschillende schakels sterk uiteen. Met name de boeren en tuinders zijn hiervan de dupe.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Yes,stap 1

  • no-profile-image

    De scheve verdeling van de marges in het voedselketen moet daarnaast ook via de (sociale) media zo groot mogelijk uitgemeten te worden.
    goed initiatief van de staatsecretaris!
    Goed voor Boeren en Tuinders.

Of registreer je om te kunnen reageren.