Home

Nieuws 185 x bekeken

Bleker tevreden met EU-akkoord met Moskou

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) is blij dat Rusland besloten heeft de blokkade van groenten uit de EU op te heffen.

De overeenkomst die de Europese Commissie vrijdag met de Russen sloot, lijkt sterk op de afspraken die Bleker eerder deze week in Moskou maakte. “De export van groenten zoals komkommers, tomaten en paprika kan beginnen zodra de certificaten zijn vastgesteld”, zegt de staatssecretaris. “Dat scheelt de sector miljoenen euro’s per week.

Tegelijkertijd heeft Berlijn het advies geen komkommers, paprika’s, sla en tomaten te eten, ingetrokken. Bleker hoopt op een snel herstel van het vertrouwen van de consument, zodat er weer op grote schaal groenten naar Duitsland geëxporteerd kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.