Home

Nieuws 171 x bekeken

Bleker in Zeeland voor Hedwige-besluit

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw praat vandaag in Zeeland met lokale bestuurders en belangengroeperingen over het kabinetsbesluit om de Hedwigepolder níet en de Schorer- en Welzingepolder nabij Vlissingen wél onder water te zetten.

De openbare bijeenkomst is in café Het Verdronken Land in Nieuw-Namen. Het onder water zetten van de Hedwigepolder staat in een verdrag tussen Nederland en Vlaanderen, als compensatie voor de natuurschade als gevolg van het verder uitdiepen van de Westerschelde. De Vlaamse president Kris Peeters reageerde vrijdag negatief op het voornemen van het kabinet om af te wijken van het verdrag, maar is wel bereid het alternatief te bekijken. Bleker moet ook de Europese Commissie nog zien te overtuigen van zijn voorstel.

Het alternatieve plan haalt nog niet de beloofde 300 hectare natuurherstel. Wel kost het 35 miljoen euro meer dan het oorspronkelijke plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.