Home

Nieuws

Bleker: Nationale Voedsel en Waren Autoriteit

Den Haag – De VWA krijgt als het aan staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) ligt een andere naam: Nationale Voedsel en Waren Autoriteit.

SP-Kamerlid Henk van Gerven wilde vandaag van Bleker horen of Nederland beter is voorbereid op een Ehec-uitbraak dan Duitsland. Hij wees erop dat de VWA, de instantie die toeziet op de voedselkwaliteit, de nodige reorganisaties achter de rug heeft en vroeg zich af of de organisatie wel met zo’n drukte kan omgaan.

Bleker beloofde dat hij de capaciteit bij de VWA kritisch gaat bekijken. ”We hebben het heel vaak over de VWA als kostenpost, maar de VWA die z’n werk niet kan doen is pas echt een kostenpost.” En: ”Als we tot een deal komen met de Russen over het opheffen van het importverbod, dan komen we daar omdat ze vertrouwen hebben in het instituut. Daarom wil de VWA opwaarderen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.