Home

Nieuws

Biologische boeren houden open dag

Rijswijk - De geur van het platteland snuiven en groenten rechtstreeks uit de grond proeven: zaterdag en zondag gooien zo'n 200 biologische boeren de deuren open tijdens het Lekker naar de Boer weekend.

De organisatie verwacht zo'n 100.000 bezoekers. Zij krijgen rondleidingen over de boerderijen, er zijn boerenmarkten en activiteiten speciaal voor kinderen. Dit jaar is er speciale aandacht voor de boerenzwaluw. 2011 is het jaar van deze vogel. Volgens Jouke Altenburg van Vogelbescherming Nederland is deze vogel bedreigd. "De stand is in de afgelopen 40 jaar met 50 tot 75 procent achteruit gegaan. Lekker naar de Boer is een goede gelegenheid om deze luchtacrobaten eens van dichtbij te bekijken.''

Alle deelnemende boerderijen zijn te vinden op de website www.lekkernaardeboer.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.