Home

Nieuws 200 x bekeken

'Bij afketsen EU-deal met België naar Rusland'

Den Haag – Nederland en België willen samenwerken aan markttoegang in Rusland als een Europees akkoord uitblijft met Rusland.

Dat stelt Frugi Venta, handelskoepel in Nederland. Op dit moment is nog geen uitzicht op een akkoord, denkt de koepel. ”Geluiden uit Europa en Moskou zijn nog niet hoopgevend. Er is ondertussen nog geen kilo de grens over”, aldus secretaris Leo Welschen. Vandaag verwacht de koepel met een mededeling te komen. Vandaag is ook eurocommissaris Dali in Moskou voor overleg over markttoegang. Het is op dit moment niet duidelijk wat daarvan de uitkomst is.

Nederland en België proberen de EU-kaart te trekken, bevestigt ook de Belgische afzetorganisatie Lava. ”Maar de belangen van de verschillende EU-landen zijn verschillend. Met Nederland wordt een gezamenlijk standpunt gezocht. We moeten elkaar niet vliegen gaan afvangen”, aldus Lava-directeur Maarten de Moor.

Of registreer je om te kunnen reageren.