Home

Nieuws 175 x bekeken

BfR acht menselijke Ehec-besmettingsbron in Bienenbüttel waarschijnlijk

Berlijn - Het Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) acht het 'waarschijnlijk' dat de Ehec-besmetting via mensen in de voedingsketen terecht is gekomen.

Dit zegt de Duitse overheidsinstantie naar aanleiding van de jongste informatie over de gang van zaken bij het verdachte taugé-bedrijf in Bienenbüttel. Naar vandaag bekend werd zijn daar geen één of twee, maar drie mensen besmet geraakt, en wel na elkaar op respectievelijk 6, 11 en 12 mei. "Mogelijk heeft één van deze medewerksters Ehec op de producten van het bedrijf overgebracht", aldus het BfR.

Argumenten daarvoor zijn zowel de tijdstippen van de besmetting als het feit dat de vrouwen taugé hebben verpakt, en niet in de laatste plaats dat de Ehec-bacteriestam volgens de experts niet in het dierlijke maag- en darmstelsel is ontstaan, maar in het menselijke.

Als deze theorie kan worden bevestigd, dan is het eerdere vermoeden dat Ehec via de bemesting of irregatie op de groente is beland, ontkracht, aldus het BfR.

Of registreer je om te kunnen reageren.