Home

Nieuws 185 x bekeken

België start met kenniscentrum voor antibiotica

Gent – België gaat binnen een kenniscentrum werken aan een duurzaam antibioticabeleid in de veehouderij.

Binnen het zogenaamde kenniscentrum voor antibioticumgebruik en –resistentie bij dieren (AMCRA) zullen verschillende boerenorganisaties kennis uitwisselen en werken aan een beter antibioticabeleid. Het kenniscentrum gaat gegevens omtrent het gebruik van en resistentie tegen antimicrobiële middelen bij dieren in België verzamelen en analyseren en de uitkomsten vertalen naar adviezen en verbetervoorstellen.

De oprichters en financierders van het AMCRA zijn Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat en Fédération Wallone de l’Agriculture), de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten, Pharma.be, de Hoge Raad van de Orde der Dierenartsen samen met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) ondersteunen en medefinancieren het AMCRA.

Het AMCRA is gevestigd in de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent.

Of registreer je om te kunnen reageren.