Home

Nieuws

Bedrijfsleven ziet alternatieve eiwitbronnen

Lelystad – Reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie, insecten, peulvruchten en teelten op water zijn de meest perspectiefvolle nieuwe bronnen voor de productie van eiwit.

Tot die conclusie komen onderzoekers en mensen uit het bedrijfsleven in een rapport dat is gemaakt door Wageningen UR Livestock Research in Lelystad

Samen met TNO hebben onderzoekers van Wageningen UR met mensen uit het bedrijfsleven gedacht over de kansen voor alternatieve eiwitproductie. In de komende decennia zijn extra eiwitbronnen nodig om alle mensen van voldoende voeding te voorzien. Een deel daarvan is nodig om de productie van dierlijke eiwitten (vlees, vis, eieren en zuivel) op peil te houden of te vergroten. Wetenschappers en bedrijfsleven komen tot de conclusie dat de teelt en oogst van eendenkroos in Nederland geen belangrijke rol zal spelen in de eiwitproductie.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Of registreer je om te kunnen reageren.