Home

Nieuws 226 x bekeken

Avebe houdt minder zetmeel over

Foxhol – Avebe heeft aan het eind van boekjaar 2010/2011 een kleinere voorraad aardappelzetmeel dan normaal.

”Dat komt omdat de vraag naar onze producten aanhoudend groot is”, zegt woordvoerder Johan Russchen.

Volgens Russchen is er wereldwijd een lagere beschikbaarheid van zetmeel. ”Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit leidt tot hogere prijzen in de markt. Alhoewel het lopende groeiseizoen daar ook invloed op kan hebben.”

De Deense producent KMC verwacht dat dit seizoen alle aardappelzetmeel wordt verbruikt in de EU. Er zijn geen voorraden meer die meegaan naar 2011/2012”, meldde het Deense concern onlangs. Zoals het er nu naar uitziet is ook in het nieuwe seizoen volgens KMC minder aardappelzetmeel beschikbaar in de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.