Home

Nieuws 269 x bekeken

Australië stopt export runderen naar Indonesië

Canberra – Australië heeft de export van runderen naar Indonesië stop gezet.

Dit gebeurde nadat op de Australische televisie beelden werden vertoond hoe de Indonesiërs omgaan met slachtdieren. Dit meldt de NOS. De Indonesiërs passen zware mishandelingen toe om de dieren maar in beweging te krijgen. Zo worden bijvoorbeeld staarten gebroken om de dieren vooruit te krijgen. De beelden leidden in Australië tot een handtekeningenactie om de export naar Indonesië te stoppen.

De Indonesiërs zijn zelf ook ongelukkig met de situatie. De manier waarop de dieren worden geslacht is allesbehalve halal, en dat is toch een vereiste in het overwegend Islamitische land dat Indonesië is. Indonesië is een belangrijke afnemer van Australisch runderen. 40 procent van de levende export van Australië gaat naar Indonesië.

Of registreer je om te kunnen reageren.